Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Gli Aironi

Det er mye som fasinerer meg med det Italienske kulinariske kulturlandskapet: Le Marche’s bølgende hveteåkre, sitrontrærne sør for Siracusa, sypressene og vinmarkene i Toscana, Piemontes fantastiske vinområder med Alpene i bakgrunn. Denne listen kunne vært nesten uendelig, men skal jeg legge til det jeg kanskje opplever som aller mest karakteristisk må det bli rismarkene på Po sletten. Her har bønder kultivert landskapet for risproduksjon siden 1500-tallet. Når Alpene er passert og jeg kan skimte vannspeilene i rismarkene gjennom varmedisen vet jeg at nok et smakfullt opphold i mitt kulinariske hjemland kan begynne!Matcompaniet har i en årrekke kjøpt ris fra en produsent i Toscana, salget har vært bra og vi har ikke fått noen klager på kvaliteten. Likevel har det skurret litt for meg. Vi burde jo selvfølgelig hente vår ris fra områdene rundt Vercelli; kjent som kjerneområdet for Italiensk risproduksjon.
 

Nok en Heston favoritt på laget!
Da Heston Blumental skulle lage risotto i serien «Perfection» trålet han de italienske rismarkene for den beste risen og endte da opp med Carnaroli fra Vercelli. Det er mange grunner til at denne risen har en super kvalitet. Kanskje det aller viktigste er at de driver risfeltene sine uten bruk av sprøytemidler, kunstig gjødsling og algehemmere i vanningssystemene. I kombinasjon med generasjoners erfaring, nennsom foredling i møllene og perfekte vekstforhold er det kun kokkens komfyrarbeid som står mellom ris fra Vercelli og en perfekt risotto.

Vår nye leverandør har vært leverandør av risottoris i fem generasjoner og benytter kun ris fra drøyt 100 hektar med egne marker knyttet til Tenuta Pracantone. Etter flere tiår med intensiv og volumfokusert risproduksjon oppdaget bøndene i Vercelliområdet at økosystemet var i ferd med å endre seg. Fuglene forsvant og risen ble gradvis dårligere. Etter mange års innsats har man klart å gjenskape de unike forholdene i rismarkene og da eieren Michele Perinotti startet merkevaren GliAironi valgte han både navn og en stilisert tegning av Gråhegre som logoen og et bevis på at de stolte fuglene igjen hekket i rismarkene. Jorden var friskmeldt og arbeidet med å produsere verdens beste risottoris var restartet.

Når vi nå innleder vårt samarbeid med GliAironi vil vi også gradvis utvide vårt sortiment. Selvfølgelig har vi listet favorittene Arborio og Carnaroli. Sortimentet er også utvidet med kokkefavoritten Vialone Nano og Sushiris, samt en serie med risottomiks. Foreløpig lanserer vi klassikerne med henholdsvis Safran (Risotto Milanese), Steinsopp, Trøffel og Asparges. Vi kommer sterkere tilbake med et utvidet sortiment og kan love en egen Caranroli Cru, røkt carnaroli og flere deilige og spenstige smaker.

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.
 

For mer informasjon se her

Visning
Black Venere Rice 500g, Gli Aironi

Denne risen har fått sitt navn etter selveste kjærlighetsgudinnen Venus! På tross av navnets historiske røtter har kultivert sort ris kun ca 30 års historie i Italia. Risen er opprinnelig fra Kina. En kinesisk spesialist på rishybrider bidro til å tilpasse riskornene til vekstforholdene i Vercelliområdet og «Sort Venus-ris» er i dag en høyt verdsatt ristype.

30300
Brodo vegetale grønnsaksbuljong 220g, Gli Aironi

Grønnsaksbuljong. Perfekt for å lage risotto og buljong.

30302
Carnaroli Ris 1kg, Gli Aironi

Caranaroli er en medium lang, rundkornet ris. Caranaroli er mange kokkers favoritt når de skal lage risotto. Gli Aironi sin Carnaroli Gemma holder ekstremt høy kvalitet.

30276
Mix Lungo 1kg, Gli Aironi

Denne rismiksen er drøyere enn et kinderegg. Langkornet ris er blandet med den klassiske rød og sorte italienske risen er behandlet slik at de ulike riskornene oppnår perfekt konsistens samtidig.

30299
Red Whole Grain Rice 500g, Gli Aironi

Denne risen dyrkes på de mest leirholdige risfeltene rundt Vercelli. Selv om det fremste karakteristika for risen er fargen har den også en særegen smak. Dette er en fullkornris som utvikler en fin sødme når den kokes.

30301
Risotto mix med asparges 250g, Gli Aironi

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.

30280
Risotto mix med blekksprutblekk 250g, Gli Aironi

Klassisk risotto med blekksprutblekk. Server gjerne med en neve nyrensa reker på toppen

30303
Risotto mix med klippfisk og potet 250g, Gli Aironi

Etter å ha inntatt risotto med klippfisk i et høl i veggen i ei bakgate i Napoli har dette vært en av mine risottofavoritter. GliArioni har laga en variant der de også har tilsatt potetterninger. Anbefales!

30304
Risotto mix med pecorino og pepper 250g, Gli Aironi

Cacio al pepe er en klassisk pastarett. Her har du risottoutgaven med den enkle og geniale kombinasjonen av pecorino og sort pepper.

30305
Risotto mix med safran 250g, Gli Aironi

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.

30283
Risotto mix med steinsopp 250g, Gli Aironi

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.

30281
Risotto mix med trøffel 250g, Gli Aironi

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.

30282
Lenker
Min side