Robiola di Roccaverano DOP, Guffanti
Forpakningsinfo: 0.2 KG per STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
Robiola di Roccaverano DOP er en myk ost laget av rå, hel geitemelk, enten ren eller med et minimum av 50%, tilsatt hel kumelk eller sauemelk (maksimum 50%). Melken må komme fra geiter av rasene Roccaverano og Camosciata Alpina, samt deres kryssninger; fra sauer av rasen Pecora Delle Langhe; og fra kyr av rasene Piemontese og Bruna Alpina, samt deres kryssninger.
I området rundt Piedmont-kommunen Roccaverano i Langhe produseres en Robiola-ost av en blanding av geit- (minst 50%), sau- og kumelk. Denne varianten er kun tilgjengelig i vintermånedene når geitene nesten slutter å produsere melk. Dette er en variant som også er akseptert av PDO-reglene og er annerledes enn den tradisjonelle varianten som kun består av 100% geitemelk. Begge variantene har beskyttet opprinnelsesbetegnelse (DOP-status). Osten kan spises fersk, men smaken utvikler seg betydelig etter mer enn en måneds modning.g.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Italia |
Melk | Ku, Geit, Sau |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Antall per Kolli | 6.0 |
Nettovekt | 200.0 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |