Luigi Guffanti
Formaggi Luigi Guffanti har levert ost til Matcompaniet siden på begynnelsen av 2000-tallet da vi startet å forsyne restauranter og ostedisker med Italiensk kvalitetsost. Familien Guffanti-Fiori har i snart 150 år vært en av de fremste aktørene blant Italienske ostemodnere. Helt siden 1876 da firmaet ble startet av Luigi. I dag drives virksomheten av barnebarnet til Luigi; Carlo Fiori Guffanti og hans to sønner Giovanni og Davide. Arven er med andre ord godt ivaretatt og verdsatt av oss som elsker Italiensk ost.
I Arona ved bredden av Lago Maggiore på gresen mellom Piemonte og Lombardia finner du virksomheten. Her pakkes og sendes det daglig ost til de viktigste ostemarkedene i Europa, Asia og USA. Under pakkeriet og modningskjøler med godt tilpasset temperatursoner og luft fuktighet for modning av kittoster og andre relativt ferske produkter er det et nettverk av grotter og kjellerhvelv der gode oster utvikler seg til å bli enda bedre.
Gjennom generasjoner har Guffanti bygget seg et unikt kontaktnett som brukes til å skaffe det beste som er på markedet av ulike oster fra Alpene i nord til Sicilia i sør. For ystere er det en ære at ostene deres ender opp i modningskjelleren til Carlo, David og Giovanni. Kun de beste ostene blir den æren til og det igjen er vår garanti for at ostene vi tilbyr Norske kunder er det fremste som kan skaffes av Italiensk ost. Enten du ønsker hjul med Parmigiano Reggiano som er lagret i 6-10 år eller sylfersk Mozzarella di Buffola og Burrata skaffer Guffanti det beste som er på markedet.
Alle ferskoster (mozzarella, burrata, mascarpone etc) fra Guffanti kan bestilles annen hver torsdag før kl 12 for levering 12 dager senere.
For øvrige spesialoster som ikke er standard listeført er bestillingsfristen fredag før 12.
Ønsker du å motta påminnelse med bestillingsliste på mail er det bare å ta kontakt med Oslo- eller Stavanger kontoret så vil du motta varsel og bestillingsliste på e-post før hver bestilling.
Trykk her for direkte lenke til listen.
Les mer på Guffanti sin egen nettside her