Den uten tvil eldste teknikken for å konservere sopp er tørking. Ved riktig tørking oppnår man å bevare smaken over tid. Grunnet sin intense smak er steinsopp, morkler og kantarell velegnet for tørking.
Oliveri sorterer sin tørkede steinsopp i tre ulike kvalitetskategorier:
- “CommerCial” moden steinsopp med intense aroma og smak. Små stykker med en mørk farge. Beregnet for sauser, pasta- og risretter. Denne har vi foreløpig valgt å ikke ta inn.
- “SpeCial” yngre sopp med høy vekt ved høsting. Litt lysere farge og mer konsistent form. Velegnet som fyll i paier, pastaretter etc og som garnityr sammen med f-eks fersk sopp.
- “Extra” Ung sopp med lys farge, delikat smak og fine skiver etter tørking. Kan brukes til det meste men anbefales spesielt som garnityr. Kommer i spesialpakning der du ser de flott tørkede skivene med tørket sopp.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Antall per Kolli | 18 |
Nettovekt | 40 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |