Oliveri
Vår nye leverandør av Piemontesiske delikatesser «Oliveri» har sin base i et av verdens vakreste kulturlandskap; Langhe-Roero og Monferrato som har stått på UNSCOS verdensarvliste siden 2014. Her midt i det Piemontesiske kulturlandskapet foredler «Oliveri» lokale råvare med stor respekt for terroiret og de lokale tradisjonene i kombinasjon med utvikling og innovasjon.
Emilio Oliveri har vokst opp i en familie der man i generasjoner hadde høstet og foredlet det naturen bød på. Når Emilio skal fortelle om sine produkter minnes han med glede skogturene med bestefaren der kurvene ble fylt med steinsopp som enten skulle omsettes fersk eller konserves ved tørking eller hermetisering for å ha litt ekstra for salg i familiens delikatessebutikk utenom sesongen. Oppveksten og opplevelsene fra de nevnte soppturene og familiens butikk dannet grunnlaget da han startet med å videreutvikle familiebedriften.
Sammen med sin kone Marina har han de siste 20 årene utviklet «Olivieri» til å bli en foregangsbedrift i foredling av sopp og grønnsaker. Råvarene bearbeides når de er på sitt beste med et eneste mål: å bevare de ulike vekstenes unike kvaliteter. I tillegg vektlegger de å opprettholde en kort forsyningskjede der nærprodusert er et stadig tilbakevendende credo. Kjernen i dette arbeidet er å bevare de ulike råvarenes unike karaktertrekk og til en hver tid videreutvikle produktene.
Oliveri har en liten dedikert stab med ansatte og mesteparten av produksjonen gjøres manuelt. Der det er hensiktsmessig, og selvfølgelig ikke påvirker kvaliteten, benytter de produksjonsutstyr som bidrar til en bedre foredling. Dette arbeidet har høstet mange godord fra matskribenter både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. De har også mottatt regionens høythengende annerkjennelse «Piedmont Artisanal Excellence award»