I 1990 lanserte Tartuflanghe en verdensnyhet. Deres “Tartufissima Pasta” var verdens første trøffelpasta. Paolo’s far Beppe erfaring fra familierestauranten dannet grunnlaget for den etter hvert så berømte tørkede trøffelpastaen.
Mine beste pastamåltider har jeg fått i Langhe. Løvtynn tajarin laget på det beste melet og eggene som kan skaffes, kokt til perfeksjon, vendt i smør og servert med rikelig med fersk trøffel og et glass godt barbera eller barbaresco. Tilsynelatende en enkel rett, men samtidig representerer retten den mest subtile smakskombinasjonen som skapt for å lokke fram kulinariske gledestårer.
Perfekt Trøffelpasta
250 g Tartufissima
2 liter vann
Salt
2 – 3 ss godt smør
Rikelig med nyrevet parmegiano reggiano.
Kok opp 2 liter saltet vann til 250 gram pasta. Ha pastaen i når vannet fosskoker og kok i 5-6 minutter til ønsket konsistens. Husk å «spare» litt koketid til den siste finishen.
Mens pastaen koker smelter du smøret.
Slå vannet av pastaen og la den renne godt av seg før du vender den inn i smøret og gir den en siste rundt med smøret.
Server med rikelig med nyrevet parmesan og en svær bøtte god barbera eller barbaresco.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Antall per Kolli | 12.0 |
Nettovekt | 250.0 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |