Dette er en rødkittost laget på pasteurisert kumelk. Osten har hatt DOP status siden 1996 og blir produsert i Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Milan,o Pavia, Treviso og Novara. Taleggio har vært produsert siden tidlig på 1300-tallet. Den har fått navnet fra Val Taleggio.
Vi mener at taleggio er en av de mest undervurderte Italienske ostene. Alle ostene veier mellom 1,7 til 2,2 kg. Minimum modningstid er 35 dager. Kanten er tynn, myk og har en oransje/rosa farge med litt grå/grønnlig mugg. Massen er relativt fast som forandrer farge fra hvit til svakt gul, med noen små hull.
Taleggio har en kremet konsistens og rik smak av nøtter og melk med fin syrlighet uten å være for kraftig.
Server den gjerne på grillet landbrød med litt trøffelhonning. Her vilk en knusktørr Lambrusco funke godt for ikke å snakke om en litt kompleks Arneis.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Italia |
Melk | Ku |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 2 |
Nettovekt | 2200 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |