Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Rosette de Lyon au Jambon, Maison Chillet

Varenummer: 21007
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 1 KG per STK
Antall per kolli: 10
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Dette er den mest kjente og klassiske speke pølsen fra kjerneområdet for Fransk pølse produksjon i Monts du Lyonnais. Håndlaget pølse på kjøtt fra skinken. Kjøttet skjæres i strimler og blandes med terninger av spekk, saltes og krydres med sort pepper og hvitløk. Stoppet i naturtarm.

Salame Felino Gentile, Edizioni Franchi

Felino er etter manges oppfatning Italias beste salami. Kjøttet skal komme fra de samme svinene som benyttes i produksjonen av parmaskinke.

20087
Saucisson sec long épais med steinsopp (ca 1,1 kg), Maison Chillet

Kjøttet strimles og blandes med spekk og steinsopp. Selvfølgelig stoppet i naturtarm og håndbundet.

21010
Saucisson sec long épais med Piment d’Espelette (ca 1,1 kg), Maison Chillet

Før kjøtt og spekk fylles i naturtarm krydres det med Piment d Espelette.

21009

Dette er en produsent som ble etablert av Antoine Chillet helt tilbake i 1902. Etter dette har bedriften vært i familiens eie i 5 generasjoner før den ble solgt i 2014. Familien er fortsatt engasjert i driften og sørger for at Maison Chillet står i fremste rekke som forvaltere av den Lyonesiske spekemattradisjonen.

Maison Chillets beliggenhet i Saint-Symphorien-sur-Coise er ikke tilfeldig. Byen regnes som «hovedstaden» for produksjonen av saucissons. Området har et mikroklima som er som skapt for produksjonen av spekemat. Beliggenhet der Rhônedalen og Loire møtes, samt høyden over havet gir perfekte forhold for tørking og modning av spekepølser.

Selv om mye er forandret fra starten i 1902 sørger Chillet for å ivareta tradisjonen og håndverket. Som i all annen produksjon av kvalitetsmat legges grunnlaget gjennom en streng seleksjon av råvarene. I produksjonen bruker de primært kjøtt fra skulder, nakke og skinke samt ryggspekk. Pepper tørr-ristes før det males eller knuses, hvitløken sorteres fedd for fedd for å unngå de som smaker dårlig. Underleverandører har meget strenge krav til hva som aksepteres av kvalitet på krydder, tarm etc. Alt dette inngår som ingredienser når reseptene skapt gjennom 115 år skal materialiseres til saucissons som er blant det beste som produseres i Frankrike.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Frankrike
Kjøtt Svin
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 10
Nettovekt 1000 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side