Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Konrad 1,5kg, Stavanger Ysteri

Varenummer: 15077
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 1.5 KG per STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Rødkittost - vasket med Konrad Stout fra Lervig - laget på økologisk melk

Pan 1,5kg, Stavanger Ysteri

Rødkitt ost laget på økologisk dagsfersk råmelk

15076
Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

15110
Rokoll 1kg, Orkladal Ysteri

Dette er en myk kittmodnet ost og er inspirert av klassiske franske rødkittoster. Selges fra den er lagret i 2 måneder, men er aller best ved 4 måneders alder. Da er smaken nydelig og fullt utviklet. Rokoll fikk sølv under landsutstillingen for gardsost i 2009. Serveres helst med noe søtt til som fikenmarmelade, solbærgele men mange syltetøy og geleer passer bra.

15081

Rødkittost ystet av dagsfersk rå melk, modnet med stout fra Lervig bryggeri. Grottelagret i seks uker.

Konrad modnes under naturlige forhold i ysteriets ostegrotte i kjelleren. Annen hver dag får overflaten av osten en dose med modningskultur basert på Konrads Stout. Kulturen er utviklet i grotten, og gir osten dens særegne smak, aroma og brunlige farge. Konrad er ferdig modnet etter 6 uker i kjelleren og pakkes da i vokset papir for å fullføre modningen.
Osten vant NM i Gardsost i 2021 og juryen var tydelig imponert over det solide ystehåndverket. Den har en perfekt konsistent skorpe som omslutter den gylne halfaste ostemassen. Klare kjellertoner på duft og kompleks smak der det mørke brygget fra Lervig gjør seg gjeldende. 

Konrad
Stavanger Ysteri
Kumelk, økologisk (kun melken) upasteurisert
Halvfast ost med skorpe vasket 4 x pr uke med Konrad Stout fra Lervig Bryggeri, salt og modningskultur
Lagret i 6 uker

Utseende
Mørk jevn skorpe med tydelig farge fra det mørke øllet. Lys gul ostemasse med små hull. Solid yste- og modningsarbeid!

Lukt
Selve skorpen og ostemassen ytterst mot skorpen har markert duft av malt fra mørkt øl. Fint kjellerpreg. Deilig syrefrisk ostemasse med fin sødme i retning av honning. Smør toner

Munnfølelse
Fast og deilig ostemasse som smelter godt i munnen uten å framstå som for feit.

Smak
En frisk og deilig syrlighet som er bærende for de øvrige smakene. Assosiasjoner i retning av godt smør laget på syrnet fløte. Soppkarakter som minner om piggsopp. En deilig litt svak sødme og lette behagelig bitternoter fra øllet.

Bruksområder
Selvfølgelig god slik den er sammen med litt grovt surdeigsbrød. Ønsker du være litt mer avansert så lag gjerne en pannekakerøre med Lervig Stout. Legg noen skiver Konrad på den ene halvdelen av pannekaken sammen med litt strimlet Stavangerskinke. Brett pannekaken og stek videre på begge sider til osten er smeltet. Har du litt gammelt surdeigsbrød så stek det som til bruschetta og topp den med nystekt skogsopp og smeltet Konrad.

Drikke
En Konrad Stout fra Lervig er aldri feil å servere til Konrad. Er en mer til vin enn øl vil enten en juicy Pulsar fra Jura eller en Sør-Afrikansk chenin blanc fra f eks Paardeberg distriktet fungere meget godt.

Ett ostehjul veier 1,2–1,5 kg

INGREDIENSER: Rå kumelk fra Leikvoll Økologiske Gard, salt, kultur, osteløpe og Konrads stout fra Lervig Aktiebryggeri.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 6.0
Nettovekt 1500.0 Gram
Horeca Ja
EPD Nummer 5577358
GTIN N/A
Lenker
Min side