Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Kubbeost Geit 200g, Rueslåtten Ysteri

Varenummer: 15130
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 7
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Sesongen er nå over. Den kommer tilbake tidlig i februar 2025. I mellomtiden kan dere bestille Kubbe Ku (varenr 15134). 

Chev Kubbe Geitost med hvitskimmel skorpe, men små flekker av blåmugg på skorpen kan forekomme ved lagring og er kun et tegn på levende kultur og god ost. Laget på geitemelk fra nabogården til Rueslåtten – kortreist og god melk som gir fantastisk resultat.

Kubbeost Ku 200g, Rueslåtten Ysteri

Kubbeost er en klassisk syrlig mellomlagret kumelkost med deilig kremet tekstur. Produseres mellom November og Mars. Ellers i året produseres den på geitemelk (se Kubbe Geit)

15134
Myrull 140g økologisk chevre, Grindal Ysteri

Myrull blir laget på fersk og ubehandlet geitemelk. Den blir modnet med melkesopp som danner et skjørt dunlag utenpå osten, derav navnet Myrull. Osten er inspirert av fransk chevré.

15041
Ovalie Cendrée 150g

Under den grå asken skjuler seg en kraftig typisk chevre smak.

12206

Kva gjer kubbeosten vår så god? Vel, det er mange faktorar: godt beite og godt hausta fôr til geitene, høy dyrevelferd med fokus på helse og mjølkekvalitet, god planlegging og logistikk, snill behandling av mjølka når den kjem fra fjøs/beite og til ysteri, og godt håndverk som former fersk mjølk til ferdig ost. Og ikkje glem hjelpa me får fra mjølkeesyrebakterier og mjølkesoppen! 
Kubbe'n har en kort innholdsliste, utenom mjølk, mjølkesyrebakterier og løype, er SALT en avgjerande faktor. 
Og kun det beste er godt nok for geitosten vår, difor brukar me norsk kvalitetssalt fra North Sea Salt Works som haustar og foredlar havsalt på Romsdalskysten! 
Dette er Noregs einaste gourmetsalt, laga for hand av dyktige folk med fokus på mathåndverk, smak og berekraft! 
I Kubbe' møtast det beste fra innlandets høgfjell og den røffe vestlandskysten. Kan du kjenne det på smaken? 

Kubbeost, geit
Rueslåtten gardsysteri
Upasteurisert geitemelk,
Hvitmugg med melkesopp, lactic
Lagret i ca 4 uker

Utseende
Fin avlang fasong med en liten gran «planke» under osten. Jevn lett rynket overflate. Hvit ostemasse med svakt gulskjær kremet i ytterkant og med tydelig kalkaktig kjerne

Lukt
Søtlige blomster, lyng og syrlige smørnoter

Munnfølelse
Smøraktig fedmepreget munnfølelse på tross av lavt fettinnhold. Litt krittaktig.

Smak
Frisk (eng)syre med perfekt saltsmak. Avstemte blomstertoner uten spor av bitterhet.

Bruksområder
Perfekt som den er på ostefatet eller som egen osterett med bakt fiken i stedet for dessert. En uslåelig kombo sammen med valnøtter og honning på betesalat.

Drikke
Her kan man gå helt klassisk og åpne en god flaske Sancerre eller en annen Sauvignon Blanc uten eik. Styr unna de for kraftig Sav-blanchene fra den sørlige halvkule.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Norge
Melk Geit
Øvrige egenskaper Råmelk
Antall per Kolli 7.0
Nettovekt 200.0 Gram
Horeca Nei
EPD Nummer 5968821
GTIN N/A
Lenker
Min side