Kvit Undredal - vellagra 6-12 mnd 3kg, Undredal Stølsysteri
Forpakningsinfo: 3.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Osten lages på nysilt råmelk tilsatt syrningskultur, løype og salt. Osten er en foredling av originaloppskriften ved at den er salta og modnet. Osten minner om slik man lager geitost lenger sør i Europa.
Kvit Undredal Vellagra
Undredal stølsysteri, Undredal, Vestland
Upasteurisert Geitemelk naturlig skorpe Lagret opp mot 12 måneder
Utseende
Vakker jevn skorpe med god marmorering fra lagringsrommet. Lys, lys gul jevn ostemasse
Lukt
Frisk blomstereng med søtlig innslag av nektar. Duggfriskt, nyslått eng.
Munnfølelse
I den grad noe kan kalles perfekt så er det den følelsen vi fikk ved første bit. Smelter og fyller munnhulen med lag på lag av gode opplevelser
Smak
O la la – ekstremt balansert syre og sødme. Vi avdekker tydelige nøttearomaer og markerte florale noter. Mild men med kompleks og lang smak. Her kommer smakene og legger seg lag på lag mye umami. Totalen avspeiler identitet og tydelig terroir fra kulturlandskapet i Unesco-bygda vestpå.
Anvendelse
Selvfølgelig som den er og som dronninga av ostefatet. Velegnet på betetartar og ikke minst tykke hvite, tyske asparges i sesong.
Drikke
Lengter etter en god hvit Bordeaux (hvorfor drikker så lite av det?). Chenin blanc og Sylvaner fra en av Frankens topprodusenter vil også matche godt.
Ostene veier 2-3 kg
Kvit Undredal vil berike et hvert ostefat eller som en velsmakende osteopplevelse alene. Server den gjerne med Olof Viktors marmelade laget på Plommetomat. Du kan også rive den og fordele den i et tynt lag på bakepapir, smelte den ovnen og servere den som ostechips til supper eller andre varmretter som trenger et sprøtt og velsmakende tilskudd.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Geit |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1.0 |
Nettovekt | 3000.0 Gram |
Horeca | Ja |
EPD Nummer | 5234893 |
GTIN | N/A |