Marcona mandler løftes ofte frem som de beste Spanske mandlene. De har en karakteristisk litt butt form med en fløyelsmyk smøraktig tekstur som kan sammenlignes med macademianøtter. Smaken preges av en delikat sødme. Ubehandlet brukes de til de mest eksklusive utgavene av marsipan og turron (hard spansk nougat). Marcona mandlene vi importerer er behandlet med olje og salt og passer best som snacks, og som tilbehør i de salte kjøkken når man ønsker å tilføre en noe sprøtt sammen med den gode smaken. Nettopp som garnityr er Marconamandler i ferd med å bli en kokkefavoritt.
Dersom du ønsker å forsterke den gode smaken anbefaler vi gjerne denne enkle oppskriften:
Salte mandler med rosmarin
500 g ristede Marcona- eller Valenciamandler med eller uten skall
2 ts O-med Arbequina eller selection olivenolje
2 ts finhakket fersk rosmarin
1 ts kosher salt
1 ts O-med fleur de sel
Forvarm ovnen til 175 grader.
Legg mandlene på et stekebrett med olivenolje, koshersalt og finhakket rosmarin.
Bland alt godt.
Rist godsakene i ovnen i 15 minuter.
Snu rundt med stekespade hvert 5. minutt.
Følg med så de ikke Brenner seg!
Ta ut av ovnen og dryss med fleur de sel.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Spania |
Antall per Kolli | 12.0 |
Nettovekt | 215.0 Gram |
Horeca | Nei |
EPD Nummer | 5739594 |
GTIN | N/A |