Vi får fersk bøffelmozzarella fra Campania hver uke (annenhver uke i lavsesong).
Bøffelmozzarella på dette nivået er et fantastisk produkt. Dessverre har mozzarellanavnet blitt vannet ut som merkevare på grunn av identitetsløse og uinteressante oster laget på kumelk. Årsaken til dette er nok delvis at Mozarella di Bufala først fikk sin DOP beskyttelse i 1993.
Denne osten skriker etter gode solmodne tomater, noen blader frisk basilikum, litt god olivenolje og godt brød. Med sin fløyelsmyke tekstur, kritthvite farge og karakteristiske smak er dette en perfekt ost til en ekte Insalata di caprese (tomat og mozzarella salat), gjerne med et duggfriskt glass Greco di Tufo ved siden av.
Teknisk info: Upasteurisert bøffelmelk (100%). Animalsk løype. Ingen modning.
Kritthvit ostemasse med tynn koagulert hinne. Lagret i saltoppløsning.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Melk | Bøffel |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 10 |
Nettovekt | 250 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |