Bryne assosieres i disse dager mest av alt med en av verdens beste fotballspillere som herjer i øyriket vest for oss. For oss som er mer interessert i å ete godt er det minst like interessant at det rett sør for Bryne sentrum er et lite meieri som baserer produksjonen sin på melk fra en erke-britisk kurase: Jerseykyr.
Navnet kommer opprinnelig fra kanaløyen Jersey, men er godt etablert hos britiske bønder. På familiebruket Herikstad gaard driver Sonja og Per Ådne Skårland et mønsterbruk med høyt fokus på dyrevelferd og bærekraft. I fjøset på gården ernærer de små vakre, lekne og nysgjerrige kuene seg på fôr dyrket på gården og fra nærområdet. Når fe-et en gang forlater fjøset på sin siste reise er de lykkelig uvitende om hvordan soya og langreist fôr smaker. Godt, næringsrikt og bærekraftig som resulterer i den aller beste melken.
Herikstad gård er et forbilledlig familiebruk der også de fire døtre er involvert i gårdsdriften. I tillegg til melken huser driftsbygningene og jordene på gården gressfôra storfe til kjøttproduksjon, sauer, høns, to hester og utegris om sommeren. Dyra er ute så mye som mulig gjennom året. Kuene kalver i romslige «fødebinger» med halm og kalvene får kose med mor i 14 dager. Deretter flyttes de til «ammetantene». Dette er de mest omsorgsfulle kyra til å ta seg av den yngste generasjonen med de unike jerseykalver.