Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Rokoll 1kg, Orkladal Ysteri

Varenummer: 15081
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 1.0 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Dette er en myk kittmodnet ost og er inspirert av klassiske franske rødkittoster. Selges fra den er lagret i 2 måneder, men er aller best ved 4 måneders alder. Da er smaken nydelig og fullt utviklet. Rokoll fikk sølv under landsutstillingen for gardsost i 2009. Serveres helst med noe søtt til som fikenmarmelade, solbærgele men mange syltetøy og geleer passer bra.

Pan 1,5kg, Stavanger Ysteri

Rødkitt ost laget på økologisk dagsfersk råmelk

15076
Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

15110
Skjenald 250g, Orkladal Ysteri

Skjenald er en myk kittost som ystes i samme ysting som Rokoll, men legges i mindre former. Den er utviklet ved Skjenald gård, derav navnet Skjenald (som betyr å skinne). Skjenald selges fra den er 2 måneder, men er best når den er 3-4 måneder.

15082

Fra det gamle ystelokalet ved Skjenald gård kunne jeg se Rokollen hver dag når jeg vasket ost, sier Merethe. Rokollen er et turmål med fantastisk utsikt over nedre del av Orkdal og Orkla. Derav navnet Rokoll på osten.

Orkladal Gardsysteri
Upasteurisert kumelk
Vasket skorpe
Lagret i ca 5-6 uker

Utseende
Klassisk og godt eksempel på hvor vakkert en vasket og godt stellet ost kan være. Oransje med ett hvitt «støvlag». Jevn og gyllen ostemasse.

Lukt
En aning umodne stikkelsbær og nesle sammen med mildt kjellerpreg.

Munnfølelse
Kremet og behagelig ostemasse som smelter godt i munnen.

Smak
Fin saltmengde med innslag av fjøs, godt modne plommer og gjærtoner som minner om lys brøddeig. Behagelig og frisk syre.

Bruksområder
Selvfølgelig som den er, men vil også gjør den mest beskjedne blomkålen til en smaksbombe om du serverer den med smeltet Rokoll og ristet knust sort pepper.

Drikke
Lett eiket kommune Chardonnay fra Burgund, Chablis eller en Aligoté

Orkladal ysteri er et gårdsysteri som ligger i Råbygda/Gjølme i Orkdal kommune i Sør Trøndelag. Etter prøveproduksjon både på kjøkken og i et lite lokale på Skjenald gård sto nytt ysteri ferdig i april 2008.
All osten lages på lokal melk fra tre samdriftsgårdene som består av 2 Melandsgårder (Husby og Nygården) og Skjenald gård. Merethe Landrø tar seg av den daglige driften i ysteriet og overvåkingen av lagringsrommene. At hun gjør en god jobb er de ferdige ostene strålende eksempler på.

 
 
 
Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 4.0
Nettovekt 1000.0 Gram
Horeca Ja
EPD Nummer 6417109
GTIN N/A
Lenker
Min side