Etter å ha jobbet mye med utvikling av sortimentet av oster og en flott gårds-café har Jørn nå kommet med en ny videreutvikling av Rosalita som har fått navnet «Aske Rose». Som navnet henspiller så er osten dekket av medisinsk kull og har et vakkert gråsort utseende. Laget med aske gjør at smakene utvikler seg annerledes enn på en tradisjonell Rosalita – den har en fin kompleksitet og en mer diskret bitterhet.
Aske Rose
Tjamsland gårdsysteri
Upasteurisert økologisk kumelk
Hvittmugg - melkesopp
Lagret 3 uker
Utseende
Fin jevn grå skorpe fra aske – lett skrukkete. Elfenbenfarget ostemasse med litt kjerne.
Lukt
Mild duft av honning med innslag av grafitt og en aning halm
Munnfølelse
Kompakt og samtidig fet og kremet.
Smak
Rå peanøtter på anslaget, svake honningtoner og en aning fint integrert bitterhet på slutten.
Bruksområder
Et fint innslag på ostefatet.
Drikke
Riesling med litt restsødme eller en moden fatlagret Bordeaux.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Antall per Kolli | 9.0 |
Nettovekt | 120.0 Gram |
EPD Nummer | 4556148 |
GTIN | N/A |