Rosalita 120g økologisk, Tjamsland Gård
Antall per kolli: 9
Minste antall: 9
Rosalita er en syrnet ferskost modnet med melkesopp. På fagspråket heter det «lactic-ost» og den er produsert som en «chevre». Osten ystes på fersk nysilt og upasteurisert melk. Ostene kan nytes ferske eller modnet i 1-4 uker.
Rosalita er en kremost modnet på melkesopp, noe som gir en ganske annerledes smak enn Brie og Camembert. Denne type kremost produseres ikke av mange, noe som gjør den uvanlig og unik her i Norge. Rosalita smelter på tunga, man tar en bit til, uten å tenke over det.
Oster av typen Rosalita er av Norsk Gardsost besluttet at skal betegnes kremost. I september i 2015 vant osten NM gull i klassen kremost og osten har vært på menyen til fire norske restauranter som har stjerne i Michelin guiden. (Blant andre Statholdergaarden og Renaa Restaurant i Stavanger). Bent Stiansen har gått ut i Nationen og sagt at Rosalita er hans favorittost! Rosalita oppnådde også gull i World Cheese Award, (WCA) i Bergen i 2018.
Rosalita
Tjamsland gårdsysteri
Upasteurisert økologisk kumelk
Hvittmugg - melkesopp
Lagret 3 uker
Utseende
Kritthvit lett skrukkete klassisk overflate som for denne typen oster. Ostemassen er svakt gyllen med kremet med litt fastere kjerne
Lukt
Nydelige toner av sommerhonning og blomstereng.
Munnfølelse
Lett kremet tekstur men også litt tørr på slutten
Smak
Frisk syrlig melkesmak med noter av honning.
Bruksområder
Et friskt innslag på ostefatet sammen med en tomatmarmelade. Server den gjerne lun; varmet i en leirform og med rugbrødchips og solbærsyltetøy ved siden av.
Drikke
Tysk Rosé på Pinot Noir eller en Bandol rosé med mourvèdre, cinsault og grenache
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Økologisk, Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 9.0 |
Nettovekt | 120.0 Gram |
Horeca | Ja |
EPD Nummer | 5577432 |
GTIN | N/A |