Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Rosalita 120g økologisk, Tjamsland Gård

Varenummer: 15036
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 9
Minste antall: 9
ekskl. mva.

Rosalita er en syrnet ferskost modnet med melkesopp. På fagspråket heter det «lactic-ost» og den er produsert som en «chevre». Osten ystes på fersk nysilt og upasteurisert melk. Ostene kan nytes ferske eller modnet i 1-4 uker.

Askeladd 150g, Grindal Ysteri

Åskeladd er laget på fersk og ubehandlet kumelk. Den er en ferskost av typen «lactic» dvs. at den er koagulert først og fremst av melkesyre og litt løype. Under den svarte asken finner du den snilleste smaken du kan tenke deg. Åskeladd er en mild ost, med fløtepreget aroma. Melkesoppen, det tynne fløyelslaget utenpå osten, gir en antydning til skogsopp-aroma. Åskeladd er fin på ostebordet, og til dessert. Kjenner du skeptiske prinsesser som aldri tør smake noe nytt, så bør du prøve om Åskeladd ikke kan få dem på bedre tanker!

15060
Yme 120g økologisk, Stavanger Ysteri

Yme er en myk ost, modnet med et delikat lag av melkesopp. Yme har desverre foreløpig lav tilgjengelighet.

15044
Aske Rose 120g, Tjamsland Gård

Aske Rose er en syrnet kremost laget på økologisk råmelk. Osten er dekket av et lag aske. Les mer under beskrivelse.

15137

Rosalita er en kremost modnet på melkesopp, noe som gir en ganske annerledes smak enn Brie og Camembert. Denne type kremost produseres ikke av mange, noe som gjør den uvanlig og unik her i Norge. Rosalita smelter på tunga, man tar en bit til, uten å tenke over det.

Oster av typen Rosalita er av Norsk Gardsost besluttet at skal betegnes kremost. I september i 2015 vant osten NM gull i klassen kremost og osten har vært på menyen til fire norske restauranter som har stjerne i Michelin guiden. (Blant andre Statholdergaarden og Renaa Restaurant i Stavanger). Bent Stiansen har gått ut i Nationen og sagt at Rosalita er hans favorittost! Rosalita oppnådde også gull i World Cheese Award, (WCA) i Bergen i 2018.

Rosalita
Tjamsland gårdsysteri
Upasteurisert økologisk kumelk
Hvittmugg - melkesopp
Lagret 3 uker

Utseende
Kritthvit lett skrukkete klassisk overflate som for denne typen oster. Ostemassen er svakt gyllen med kremet med litt fastere kjerne

Lukt
Nydelige toner av sommerhonning og blomstereng.

Munnfølelse
Lett kremet tekstur men også litt tørr på slutten

Smak
Frisk syrlig melkesmak med noter av honning.

Bruksområder
Et friskt innslag på ostefatet sammen med en tomatmarmelade. Server den gjerne lun; varmet i en leirform og med rugbrødchips og solbærsyltetøy ved siden av.

Drikke
Tysk Rosé på Pinot Noir eller en Bandol rosé med mourvèdre, cinsault og grenache

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 9.0
Nettovekt 120.0 Gram
Horeca Ja
EPD Nummer 5577432
GTIN N/A
Lenker
Min side