Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Prosciutto Toscana DOP benfri, Viani

Varenummer: 20177
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 7.5 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Dette er en skinke produsert etter en flere hundreårig tradisjon i Toscana.

Prosciutto di Soave Nostrano beinfri, La Casara

Dette er en spekeskinke som ikke har noen appellasjon slik som de mer kjente italienske skinkene Parma og San Daniele. Likevel er det ingen grunn til unngå å smake på denne fantastiske skinken med en unik historie.

20084
Jambon Bayonne 14mnd beinfri

Bayonneskinke har blitt produsert i hundrevis av år i regionen Adour Bassin i sørvest- Frankrike. Område kjennetegnes av varme fønvinder fra sør og fuktige vinder fra havet.

21006
Prosciutto di Parma DOP Beinfri (Gran Crudo di Parma) 14-16mnd, Edizione Franchi

Det er kun fire ingredienser som skal til for å kunne produsere parmaskinke: italienske svin, salt, luft og god tid. Det kan virke såre enkelt, men alle som har forsøkt seg på skinke produksjon vet at dette er en omstendelig prosess som krever mye. Prosciutto di Parma DOP er et produkt beskyttet av og produseres i henhold til et strengt regelverk. Skinkene kan kun lages av lår fra svin født og foret opp i Italias nordlige og midtre regioner. Regelverket beskriver spesifikt terroir, vegetasjon og klima.

20178

Skinken må komme fra svin avlet i Toscana eller Italias midtre og nordlige regioner. Svinene skal ha en levende vekt på mellom 144 og 176 kilo.

Produksjonen kan kun foregå hos godkjente produsenter i Toscana. Etter ha blitt renskåret og trimmet tørrsaltes skinkene. Videre i prosessen gnis de også inn med pepper og lokale urter. Når skinkene er ferdige, etter minimum ett års lufttørking smøres kjøttsiden inn med fett og pepper for å forsegle kjøttet og forhindre uttørring.

Toscansk skinke er saltere enn sine "skinkefettere" fra San Daniele og Parma. Dette er en av grunnene til at man bruker mye mindre salt i brødet i Toscana enn i de nordlige regionene.

Vi kjøper våre Prosciutto Toscana fra familiebedriften Salumificio Vianni i San Gimignano 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Italia
Kjøtt Svin
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1
Nettovekt 7500 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side