Rødlin 3,5kg økologisk, Tjamsland Gård
Forpakningsinfo: 3.8 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Rødlin er en rødkittost laget på upasteurisert melk inspirert av sveitsisk appenzeller. Den har en fyldig og kompleks smak. Den har den karakteristiske rødkitt-lukten, men ikke skarp på smak. Osten kan minne om en Appenzeller. Rødlin ble kåret til årets mat & drikke produkt på Dyrskun 2024!
Rødlin er laget av upasteurisert melk. Her er det ikke rendyrking av en bakteriekultur, men mange naturlige bakterier har fått bli med og danne smaksbildet. Dette gir den rike og milde smaken. Det er ikke bare èn smak i Rødlin, men flere dukker opp fra du først tar en bit i munnen, til den smaken du sitter igjen med etter biten er svelget.
Rødlin er så mild at den «går rett hjem» i den norske gane. I Norge har vi i mange år vært tilvent å spise ulagrede oster, så vi er ikke vant til at ost skal smake særlig kraftig. Mange rygger derfor tilbake for kraftige oster. Men Rødlin er såpass mild at de aller fleste liker den, samtidig som den har den modnede ostens karakter.
Rødlin
Tjamsland gårdsysteri
Kumelk, økologisk upasteurisert
Halvfast med vasket skorpe
Utseende
Fin jevn, klassisk vasket skorpe og kompakt gyllen ostemasse.
Lukt
Syrlig duft med innslag av fjøs og animalske noter. Litt antydning til lettrøkt bacon.
Munnfølelse
Ganske kompakt og grynete ostemasse som smelter sakte.
Smak
Rik smak med tydelig syre og saltsmak. En aning gjærsmak og mineralske innslag.
Bruksområder
Ostens gode smeltegenskaper gjør den til et godt norsk alternativ til raclette servert med gode poteter, røkt kjøtt og små agurker.
Drikke
Syrefrisk riesling, en lys lett lager eller rabarbrasaft uten for mye sukker.
Rødlin ble kåret til årets mat & drikke produkt på Dyrskun 2024!
Juryens begrunnelse:
Vinnaren av årets lokalmatprodukt har gitt juryen ei eventyrleg smaksoppleving! For kvar bit vi tok, fekk vi berre lyst på meir. Her stemmer absolutt alt.
Smakspoengskalaen vart sprengt!
Smaken er kompleks, rik og med eit tydeleg umamipreg. Konsistensen er fyldig, og ettersmaken sit lenge i munnen.
Produsenten av dette økologiske produktet har heile seks kyr, og dei må vere dei beste produksjonsmedarbeidarane i landet.
Fargen på yttersida er raud-oransje, og den tørre, jamne skorpa på denne upasteuriserte osten vitnar om handverk og kompetanse i særklasse.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Økologisk, Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1.0 |
Nettovekt | 3800.0 Gram |
Horeca | Ja |
EPD Nummer | 5577234 |
GTIN | N/A |