Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Rødlin 3,5kg økologisk, Tjamsland Gård

Varenummer: 15093
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.8 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Rødlin er en rødkittost laget på upasteurisert melk inspirert av sveitsisk appenzeller. Den har en fyldig og kompleks smak. Den har den karakteristiske rødkitt-lukten, men ikke skarp på smak. Osten kan minne om en Appenzeller. Rødlin ble kåret til årets mat & drikke produkt på Dyrskun 2024!

Appenzeller Extra 12mnd, Mons

Lages i de østlige delene av Sveits, og vi lagerfører hele oster som er ca 6-7 kilo. Modnet i 12 måneder.

12172
Jærosten mellomlagret 5-6mnd 4kg, Voll Ysteri

Jærosten Jemina var den første autoriserte osten av rå melk i Norge noen gang, og den hører til ostegruppen Raclette, som har sine røtter i Wallisdalen i sørvest Sveits.

15008
Store Velten 8-12 mnd 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Dette er en kumelksost lagret i opp mot ett år. Vi selger de store ostene i biter på rundt 4 kilo. Ønskes en hel ost på ca 15 kilo kan dette også bestilles.

15053
Hitra Grotteost lagret 8-12mnd 2kg økologisk, Hitra Gårdsmat

Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er en virkelig toppost. Osten en fast ost, upasteurisert og som modnes i grottene til Hitra Gårdsmat. Osten har en rik smak, gyllen farge og nøtteaktig aroma. Nytes gjerne alene med god rødvin. Fin til gratinering, riv den gjerne over pasta.

15010

Rødlin er laget av upasteurisert melk. Her er det ikke rendyrking av en bakteriekultur, men mange naturlige bakterier har fått bli med og danne smaksbildet. Dette gir den rike og milde smaken. Det er ikke bare èn smak i Rødlin, men flere dukker opp fra du først tar en bit i munnen, til den smaken du sitter igjen med etter biten er svelget.
 
Rødlin er så mild at den «går rett hjem» i den norske gane. I Norge har vi i mange år vært tilvent å spise ulagrede oster, så vi er ikke vant til at ost skal smake særlig kraftig. Mange rygger derfor tilbake for kraftige oster. Men Rødlin er såpass mild at de aller fleste liker den, samtidig som den har den modnede ostens karakter.

Rødlin
Tjamsland gårdsysteri
Kumelk, økologisk upasteurisert
Halvfast med vasket skorpe

Utseende
Fin jevn, klassisk vasket skorpe og kompakt gyllen ostemasse.

Lukt
Syrlig duft med innslag av fjøs og animalske noter. Litt antydning til lettrøkt bacon.

Munnfølelse
Ganske kompakt og grynete ostemasse som smelter sakte.

Smak
Rik smak med tydelig syre og saltsmak. En aning gjærsmak og mineralske innslag.

Bruksområder
Ostens gode smeltegenskaper gjør den til et godt norsk alternativ til raclette servert med gode poteter, røkt kjøtt og små agurker.

Drikke
Syrefrisk riesling, en lys lett lager eller rabarbrasaft uten for mye sukker.

 

Rødlin ble kåret til årets mat & drikke produkt på Dyrskun 2024!

Juryens begrunnelse:
Vinnaren av årets lokalmatprodukt har gitt juryen ei eventyrleg smaksoppleving! For kvar bit vi tok, fekk vi berre lyst på meir. Her stemmer absolutt alt.
Smakspoengskalaen vart sprengt!
Smaken er kompleks, rik og med eit tydeleg umamipreg. Konsistensen er fyldig, og ettersmaken sit lenge i munnen.
Produsenten av dette økologiske produktet har heile seks kyr, og dei må vere dei beste produksjonsmedarbeidarane i landet.
Fargen på yttersida er raud-oransje, og den tørre, jamne skorpa på denne upasteuriserte osten vitnar om handverk og kompetanse i særklasse.

 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 3800.0 Gram
Horeca Ja
EPD Nummer 5577234
GTIN N/A
Lenker
Min side