Haupt Lakrits
Christian Haupt og kona Camilla har lenge vært lakris- og sjokoladeentusiaster og i 2012 hadde Christian planer om å begynne å produsere sjokolade. Men etter en ferie på Island i 2013 ombestemte han seg og bestemte seg for å fokusere på lakris.
"På Island ble jeg inspirert av hvordan de blandet lakris og sjokolade, og så snart jeg kom hjem fra ferien startet jeg Haupt Lakrits", sier Christian.
Deretter fulgte en lengre tidsperiode hvor Christian og hans medarbeidere søkte etter ingredienser og leverandører over hele verden. Og målet var klart fra begynnelsen – å lage verdens beste lakris. De ønsket å lage en søt og salt lakris som var forskjellig fra eksisterende lakris og også lage sjokoladebelagt lakris.
Maskiner ble anskaffet, folk ble ansatt og de fant passende lokaler i Kista, like nord for Stockholm. Nå var de i virksomhet!
Akkurat i tide til den svenske lakrisfestivalen i Stockholm i mars 2014 kunne de lansere sine to første produkter, CHOK og KRISP, begge inspirert av den islandske sjokolade/lakris-kombinasjonen. Produktene var sjokoladebelagt lakris – en med sprø sukkerskorpe og den andre rullet i asiatisk lakrispulver.
– Vi mottok ikke vareemballasjen i tide, så vi måtte skynde oss ut og kjøpe midlertidige glassbeholdere og vi måtte sette på klistremerker til langt på natt dagen før lakrisfestivalen åpnet, sier Christian og ler.
Selv om det var feil emballasje, likte besøkende på lakrisfestivalen produktet som ga selskapet et energiløft og i mai 2014 ble de første eskene med produkter levert til forhandlere i Sverige.