Knasende sprøtt til osten og «sunn» chips fra Peters Yard
Med god tid og gode råvarer som de viktigste ingrediensene produserer Peters Yard noen av de beste kjeksene vi har smakt. At de i tillegg byr på en unik bakt surdeigschips som er et smaksrikt alternativt til tradisjonell fritert chips gjorde at vi uten å blunke rydda plass i sortimentet vårt.
Både kjeksen og chipsen starter med Peters Yards 45 år gamle surdeigskultur. Deretter fermenteres deigen i 16 timer før den bakes ut i små batcher. Håndarbeid hele veien og aldri noen shortcuts eller kunstige ingredienser. Resultatet er passe små kjeks og kjeks pakka med rik smak og perfekt tekstur.
Peters Yard er inspirert av den svenske knekkebrødtradisjonen og har fått starthjelp av noen av de beste knekkebrødbakerne fra den andre siden av kjølen. Både Peter Ljungquist, som har gitt navn til bedriften, og Sveriges surdeigskonge Jan Hedh har vært viktige støttespillere og inspiratorer i etableringer av Peter Yard. Begge disse svenskene var også sentrale i etableringen av Olof Viktors!
Etter et studiebesøk på den Skånske landsbygden dro de to engelske vennene Ian og Wendy hjem til Suffolk og etablerte «Peters Yard» for å introdusere svensk Knekkebrød til britene. Etter at den spede starten med import fra Sverige resulterte i strålende mottakelse fra kjente britiske kokker bestemte de seg for å begynne å bake sjøl. Deres gode venn John Lister som også drev møllen Shipton Mill ble med på laget. Gjennom sitt nettverk rekrutterte han de beste bakerne som viste hva håndverksbakst gikk ut på.
Den dag i dag bakes knekkebrød og kjeks med utgangspunkt i den originale svenske oppskriften. Parallelt med dette utvikles nye produkter, smaker og design. Produktene fikk raskt rykte for å være den beste ostekjeksen som ble bakt på øyriket i vest. Vår ambisjon når vi tok kontakt var å sørge for at alle våre gode oster ble servert med det beste tilbehøret.
Peter's Yard har et sterkt fokus på bærekraft og jobber kontinuerlig med å redusere bedriftens fotavtrykk i påvirkningen på miljøet. De ønsker virkelig å utgjøre en forskjell. Alle ingrediensene kjøpes fra produsenter, gjerne lokale, som deler deres verdier. Melet som males er lokalt og steinmalt (Shipton Mill), melken kommer fra økologiske Engelske meierier, oljen fra Hillfarm Oils og saltet kommer fra Halen Môn rett vest for Suffolk ved Irskesjøen.
Med utgangspunkt i de beste råvarene og «verdens beste» oppskrift på knekkebrød utvikles produktene og tilføres smakskomponenter som er som er perfekte til ost og som snacks.