Kjeks og kaker med geistlige røtter
Historien til dagens virksomheter til Lazzaroni familien startet da familien bakte en sprø kjeks bestående av eggehvite, sukker og aprikoskjerner i 1718. Kjeksen ble bakt til ære for Kardinalen av Milano som besøkte Saronno dette året. Amaretti kjeksens navn er utledet av den pikante bittersøte smaken fra aprikos kjernene: Amaro som betyr nettopp bitter på italiensk.
Etter å ha drevet med «småbakst» i nesten 150 år etablerte Lazzaronifamilien i 1851 selskapet vi i dag kjenner som «Paolo Lazzaroni & Figli» Dagens virksomhet er delt opp i tre divisjoner og «Chiostro di Saronno» leverer en rekke søte kaker til både det italienske hjemmemarkedet og godt over 60 utenlandske markeder. Merkevaren forvaltes av 7. og 8. generasjon Lazzaroni og fokuserer i dag på sprø kjeks, pannetonebakst og den legendariske og originale Amarettolikøren fra 1851.
Matcompaniets samarbeide med familien startet da vi for mange år siden solgte alkohol i det nå nedlagte søsterselskapet: «Ca de Vin» og fikk agenturet på Amarettolikøren. Alkoholimporten er for lengst historie, men vår relasjon til familien ble lenge ivaretatt med Matcompaniets import av de originale amarettokjeksene emballert i lekre metallbokser.
Dette var et produkt vi solgte mest av rundt juletider. Samarbeidet med Lazzaroni tok virkelig av da nordmenn virkelig fikk opp øynene for den mest kjente italienske julebaksten panettone. Vi utvidet sortimentet med en rekke ulike pannetoner og pandoro. Relasjonen til familiebedriften utvikles stadig og Matcompaniets sortiment utvides stadig med nye sprø og myke bakverk fra en av Italias aller mest kjente merkevarer for søtbakst av høy kvalitet.