Anfosso – presser flytende gull av steinfrukt.
Olivenolje er et av Italias mest kjente landbruksprodukter. Nesten samtlige regioner har sine egne stilarter med utspring i lokale og stedegne olivensorter. En av de fremste regionene når vi snakker om Italiensk olivenolje er Liguria. I dalsidene på innsiden av det som med rette har fått tilnavnet den Italienske riviera, har det i århundrer blitt dyrket taggiasca oliven. Det eldste treet man kjenner til er datert til å være over 700 år gammelt, og bærer fortsatt frukt!
I en dalside utenfor ved Chiusavecchia noen kilometer fra Imperia på Liguriakysten finner du Olio Anfosso. Siden 1945 har familien kultivert olivenlundene og foredlet fruktene fra trærne med Taggiasca oliven. Gradvis har dagens eier Alessandro, hans far og øvrig familie utviklet bedriften til et mønsterbruk som leverer olivenolje, oliven og kondiment produkter som har fått en stor tilhengerskare blant våre kunder.
Kjernen i sortimentet er naturlig nok oljene og konserverte taggiasca oliven med og uten stein. Oljene kjennetegnes med den frukttale og smøraktige stilen som er karakteristisk for Liguriansk olivenolje. Etter pressing lagres oljen på ståltanker med nitrogengass som motvirker oksidasjon. Oljene tappes på flaske etter hvert som bestillingene renner inn. I første halvdel av november hvert år lanserer vi «Novellino» som er olivenoljen svar på Beaujolais Nouveau: årets første pressing, fersk og ufiltrert med fin balanse mellom det frukttale og mer grønne toner. I løpet av få år har dette blitt et høydepunkt for elskere av god EVO.
Pesto Genovese er også viden kjent som en delikatesse med opphav i Liguria. Anfosso levere oss både pesto beregnet for lagring og «Pesto fresco DOP Liguria». I tillegg til disse produktene har vi en rekke ulike tilbehørsprodukter som hjelper deg å skape den rette smakspaletten når du ønsker en italiensk fest. I denne sammenhengen er det umulig å ikke nevne selve opphavet; olive taggiasca. Små mørke oliven som passer til alt fra bakverk, salater, tapenader og ikke minst som snacks rett fra glasset.
For mer informasjon se her: