Karamel Kompagniet
Karamel Kompagniet ble grunnlagt med bakgrunn i en tilsvarende bokskatt, et arvestykke fra Anna Knightbridges mormor. Oppskriftene fra kokeboken utgitt i 1894, 110 år før Anna åpnet sin første butikk på Bornholm i 2004, kombinert med barndomsminner om duftene da mormoren fulgte de nevnte oppskriftene og smeltet sukker i kobbergryten lever videre i Annas sensoriske hukommelse og preger virksomheten. Selv om avstanden fra mormorens kjøkken i England til Bornholm er stor i distanse er nærheten og kjærligheten til de unike karamellene like tett og nært som den var den gang Anna spiste mormorens karameller «rett» fra grytene i England.
Med dette bakteppet er det lett å forstå Annas drivkraft. Karamel Kompagniet er grunnlagt for å skape nærvær gjennom smaksopplevelser. Hver eneste karamell skal være forbundet med en munnfull glede som avdekkes når den sakte smelter i munnen og lag på lag med smak frigjøres. Rene gode smaker som vitner om at man nyter et stykke solid kjøkkenhåndverk. Magien fra sukkeret smelter og karamellen dannes ved 160 grader og oppover til det ferdige smaksatte produktet er fintunet i over 20 år og er kvalitet tvers i igjennom.
I tillegg til smakskvalitet i alle ledd er Karamel Kompagniets virksomhet tuftet på bærekraft. For eksempel er det som ser ut som plast rundt karamellene langt fra dette. Det er en emballasje som er nedbrytbar du kan putte rett i hjemme komposten. 52% av energien som går med i driften kommer fra solenergi, all emballasjekartong er FSC sertifisert; dvs at trevirket kommer fra bærekraftig skogsdrift, alle produktene er gluten og GMO fri og råvarene og emballasjen hentes i størst mulig grad fra leverandører så nært på produksjonen som mulig. Dette er alle gode tilleggsverdier der er kjekt å vite om. En annen og mer iøynefallende kvalitet er Karamell Kompagniets sans for god og klassisk design. Det sees spesielt tydelig i serien som har hentet inspirasjon fra H. C. Andersens verden, de vakre rektangulære sesongboksene og ikke minst det årlige høydepunktet: Adventskalenderen.