Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Vegajardin

Matcompaniets utvalg av oster fra den iberiske halvøy er kanskje ikke like stort som fra Italia og Frankrike. Vi tilbyr imidlertid et stort utvalg av Manchego, både gode oster som er godt priset og oster av eksepsjonell kvalitet. 

Husk imidlertid at en manchego ikke er en manchego – det finnes alt fra kjedelige industrioster til oster fra små meierier med omsorg for den gode melken, terroiret og den ferdig modnede osten. Vi har ingen industrioster og våre beste oster hører hjemme i den siste kategorien!

For dere som har en fasinasjon for koagulert melk i ulike varianter fra Spania, og ikke finner osten i vårt utvalg, så er det bare å ta kontakt. Vegajardin har et stort kontaktnett og vi kan skaffe det aller meste av ost fra Spania.

For mer informasjon se her
 

Visning
Boquerones en Vinagre 120g - hvit ansjos i eddik og salt, Vegajardin

Fersk ansjosfilet, som i utgangspunktet har et brunfarget kjøtt, blir renset, avskalert og lagt med salt og vann i 3 timer og eddik i 6 timer kjølig. Filetene blir sakte hvite når eddiken reagerer med fisken. Når de har gått gjennom denne prosessen, og væsken er drenert, krydres de med hakket hvitløk, olivenolje og persille.

42023
Boquerones en Vinagre 740g - hvit ansjos i eddik og salt, Vegajardin

Fersk ansjosfilet, som i utgangspunktet har et brunfarget kjøtt, blir renset, avskalert og lagt med salt og vann i 3 timer og eddik i 6 timer kjølig. Filetene blir sakte hvite når eddiken reagerer med fisken. Når de har gått gjennom denne prosessen, og væsken er drenert, krydres de med hakket hvitløk, olivenolje og persille.

42024
Chorizo Extra Leon spicy (Vega del Tuerto) string, Vegajardin

Krydret og sterk chorizo perfekt til steking. Passer som tilbehør til fisk og klippfisk såvel som til paella.

23019
Idiazabal Ahumado DOP 3.3kg røkt, Vegajardin

Idizabal Ahumado er en røkt fåremelksost på råmelk fra Baskerland. En røykt ost med flott karakter som en ikke ofte finner i røykte oster.

13033
Manchego Akkem Curado DOP 3,2kg 9-12 mnd, Vegajardin

En pasteurisert manchego modnet 8-10 mnd for en rikere smak.

13063
Manchego Akkem DOP Curado 9-12mnd DOP past 250g, Vegajardin

En pasteurisert manchego modnet 8-10 mnd for en rikere smak.

13064
Manchego Artequeso Viejo DOP 12mnd 3kg Upasteurisert, Vegajardin

En av våre beste Manchego. Upasteurisert melk fra "manchega" sauer, opptil 14mnd lagring gir en kraftig og rund manchego!

13056
Manchego Marantona DOP Viejo 12 mnd 3kg Upasteurisert, Vegajardin

Manchego Marantona DOP Viejo er laget på råmelk og lagret i 12 mnd. Utrolig mye smak!

13029
Manchego Montescua Semicurado DOP 4mnd 3kg, Vegajardin

En Manchego type modnet 3-4 mnd

13044
Manchego Montescusa DOP Semicurado 3-4 mnd DOP 250g, Vegajardin

En Manchego type modnet 3-4 mnd

13053
Manchego Viejo DOP 12mnd 3kg Økologisk Upasteurisert, Vegajardin

Manchego laget av upasteurisert økologisk melk. En elegant smak med skarpe noter. Osten har en fast tekstur med små ujevne luftlommer. Smaken er lang, og har noter av nøtter.

13057
Payoya Semicurado Pajarete 2,8kg geitemelk, Vegajardin

Ysteriet “Queso’s Pajarete” har produsert håndverksoster i over 10 år. All osten som produseres er basert på 100% naturlige råvarer uten tilsetningsstoffer. De yster på melk fra lokale Payoya geiter og egne sauer. De har vunnet en rekke utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt med blant annet «Supergold» i World Cheese Award.

13061
Lenker
Min side