Casina Rossa
Matcompaniets reise langs Adriaterhavets mangfoldige spiskammer har ført oss til Abruzzo og til områdene rundt den lille byen Roccascalegna til Casina Rossa.
Snaut 8 mil sør for Pescara og et par mil fra havet ligger byen midt i grønnsaksfatet. De av dere som ikke har andre assosiasjoner til Abruzzo enn gode rødviner bør seriøst vurdere et besøk. Du vil snart oppdage at ikke bare er landskapet vakkert, men grønnsakene blant de beste du har smakt. I Roccascalegna ligger Casina Rossa som drives av Nicola De Laurentiis og hans kone Paola. I løpet av noen få år har de bygget opp en imponerende kolleksjon med håndverksprodukter der design og smak harmonerer perfekt. Det som vi trodde skulle bli noen paller pasta og pastasaus har blitt til billass av godsaker.
Casina Rossas sauser lages slik familien har foredlet sine avlinger gjennom generasjoner. Her er det ingen unødvendige smakstilsetninger, kun naturlige ingredienser og smaker. Dette er fullverdige sauser du kan bruke direkte sammen med pastaen eller tilsette dine egne favorittingredienser i tillegg.
Pastaen har den karakteristiske ru overflaten som kjennetegner prima pasta. Kvaliteten på hveten er på det samme høye nivået som det vi kjenner fra andre topp produsenter i Marche og Abruzzo. Det kan med andre ord ikke bli bedre!
I Norge er det ofte slik at pasta anses å være et tilbehør til sausen. I hjemlandet er det tvert i mot. En god saus er selvsagt, men hovedingrediensen er og blir selve pastaen. Gjennom generasjoner er det utviklet en rekke formater som med den rette sausen blir en komplett opplevelse. Casina Rossa leverer så det holder!
For mer informasjon se her