Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Pago de La Jaraba

Om man spør nordmenn om å nevne tre spanske landbruksprodukter vil godt over 90% av de spurte inkludere Manchego som et av de tre produktene de kjenner til. Enten man skal ha en ostebit eller spise tapas inspirert av det Iberiske kjøkken står Manchego på menyen. 

«Pago de La Jaraba» er en historisk gård mellom de to kommunene Villarrobledo og El Provencio sentralt plassert i hjertet av La Mancha regionen. Arkeologiske funn har vist at det har blitt bedrevet landbruk i dette området helt tilbake til den eldre steinalderen. Både romerske og arabiske okkupanter anså området som unikt og meget godt egnet for bosetting og landbruk. 

Gården Jaraba har fått sitt navn fra Arabisk der det er avledet av «landet med rikelig med vann». På begynnelsen av 2000-tallet skiftet garden eiere og de tok tak i gårdsdriften og moderniserte alt fra vinproduksjon, pressing av olivenolje og osteproduksjon. Alt basert druer fra egne vinmarker, oliven fra egne olivenlunder melk fra gårdens stedegne sauerase. Målet har hele tiden vært å skape en bærekraftig og unik produksjon med utgangspunkt i gårdens ressurser. Alt som produseres på gården selges under varemerket «Pago de La Jaraba»
 

Visning
Nyhet
Manchego 3-5mnd Semicurado 3kg rawmilk fermier, Pago de La Jaraba

Gårdsost fra Pago de La Jaraba, en semicurado Manchego laget på egen gård med rå melk fra gårdens egne sauer. Osten har en fin tekstur og frisk smak av fåremelk. En prisgunstig ost som står seg meget godt når den sammenlignes med kommersielle og industrielle oster fra samme område.

13066
Lenker
Min side