Salcis
Uttrykket «supertoscaner» benyttes ofte om viner, og da gjerne fra Bolgeri. Salcis (Società Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena) er et kooperativ med base i Sienna i utkanten av Chinati og starten på Val di Chiana. Her midt i det Toscanske matfatet foredler Salcis kjøtt fra de berømte Cinta Sienese grisene og lokal fåremelk på beste vis.
Salcis ble grunnlagt i 1942 da lokale slaktere inngikk avtaler med bøndene i nærområdet for å sikre seg råvarer i en tid da tilgangen var sterkt preget av krigen. I 1960 åpnet de i tillegg et meieri for å kunne yste fåremelksoster basert på lokale råvarer. I år 2000 flyttet de slakteriet og meieriet til nye og moderne lokaliteter som tilfredsstiller dagens krav til produksjon av næringsmidler.
Cinta Sienese skinken vi kjøper fra Salcis kan sammenlignes det beste av beste; dvs Jamon Iberico Bellota og Culatello di Zibello. Her snakker vi om den definitive elitedivisjonen med en unik smaksdybde og egenart kun forbeholdt de beste svinene i denne unike rasen. Les mer om dette i vårt nyhetsbrev om Norges beste skinkesortiment.
Osten fra Salcis kjennetegnes med en utpreget, men ren og klassisk smak av fåremelk slik vi foretrekker det fra en pecorino. Ostene er stort sett upasteuriserte og lagres under optimale forhold for å utvikle den unike smaken. Kvaliteten på ostene fra Salcis kommer også tydelig fram om du kjøper deres smaksatte oster. Smakstilsetningen, f eks trøffel, får aldri lov til å ta over paletten – det er ost med trøffel og aldri trøffel med ostesmak.
Dessuten har vi et utvalg av utrolig gode honninger fra Salcis.
For mer informasjon se her